Ga door naar content

Meet the heroes

Al onze bites bestaan uit premium en biologische ingrediënten. Maar het zijn onze Hero stacks die ze echt bijzonder maken. Maar wie zijn onze heroes dan? En wat maakt hen zo bijzonder? In deze post vertellen onze heroes meer over zichzelf en wat hun functie in onze bites is.

Lion’s Mayn

 

Ze noemen mij ook wel “pruikzwam”, “apekop” of “pom pom blanc” – deze bijnamen heb ik te danken aan mijn vorm te danken aan mijn bolle vorm en hangende draden welke op haren of manen lijken.

In Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) werd ik vooral gebruikt om maag en verteringsstelsel problemen te behandelen. Ook voor algemeen herstel had ik een belangrijke functie, want ik werk ontstekingsremmend, antibacterieel en draag bij aan balans in je immuunsysteem.

Ondersteun je hersenen

Mijn Latijnse naam “Hericium Erinaceus” is afgeleid van mijn “Hericenones” en “Erinacines”. Mijn Hericenones stimuleren zenuwgroeifactor (NGF) in je hersenen en mijn Erinacines zijn klein genoeg om door je bloed-hersenbarrière heen te gaan. Hierdoor stimuleer ik Neurogenesis – de reparatie en aanmaak van nieuwe neuronen en verbindingen in je hersenen.

Tot slot word ik in de Aziatische keuken vaak als culinaire vleesvervanger gebruikt. In het wild vind je mij voornamelijk in Noord-Amerika, China, Japan en Europa, waar ik groei op composterend hardhout.

Bij Omni Bites vind je mij in de Flow en Unwind stack.

Product IMG + link van Flow
in deze bite draag ik bij aan je concentratie, geheugen en leervermogen en werk ik aan het herstel van je hersenen.

Product IMG + link Unwind
in deze bite houd ik je kalm en helder en breng ik je verteringsstelsel tot rust.

Reina Reishi

In TCG noemen ze me “Lingzhi” en sta ik bekend als koningin der paddenstoelen. Dit komt omdat ik aan de TCG-top van 365 helende planten en paddenstoelen sta door al duizenden jaren de vitaliteit van het gehele lichaam te ondersteunen.

Dit doe ik door zowel huidoxidatie (denk aan “roest”) als oxidatie van je DNA en mitochondria (de energiefabrieken van je lichaam) te verminderen. Zo blijft je huid schoon en jong en je lichaam fit en vitaal. Ook stimuleer ik de bloed en zuurstofcirculatie in je lichaam zodat je optimaal kunt functioneren en bescherm ik je immuunsysteem tegen parasieten, bacteriën en virussen.

Rust zonder verdoving

Met mijn smaak- en geurstoffen (“terpenen”) reduceer ik allergische reacties en balanceer ik je hormonenstelsel. Zo kom je tot rust en kun je dieper slapen – en iedereen weet dat je meer energie hebt na een goede nachtrust.

Door mijn krachtige potentie was ik in het oude China enkel toegankelijk voor mensen van koninklijk bloed. Bij Omni Bites vind je mij in de Unwind stack.

Product IMG + link Unwind
In deze bite geef ik je rust zonder verdoving en draag ik bij aan healthy ageing.

Lees verder

Jouw winkelwagen

Uw winkelwagen is momenteel leeg.
Klik hier om verder te winkelen.
Bedankt dat je contact met ons hebt opgenomen! We komen snel bij je terug. Bedankt voor het abonneren Bedankt! We laten je weten wanneer deze beschikbaar is! Het maximale aantal items is al toegevoegd Er is nog maar één artikel over om aan de winkelwagen toe te voegen Er zijn nog maar [num_items] items over om aan de winkelwagen toe te voegen